Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το Πάθος των Λαών


Από τα Πάθη των λαών στην Ανάσταση της κοινωνίας  (Αυριανή Μακεδονίας - Θράκης 22.4.2011)         
Μ
έρες γεμάτες από την κατάνυξη του Θείου Δράματος, τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, ο Χριστός σταυρώθηκε για τον άνθρωπο, για να σώσει τον κόσμο από τα λάθη του! Κι όμως ο άνθρωπος συνεχίζει την παρανοϊκή πορεία του. Κανείς δε δέχεται να κάνει ανασκόπηση των πράξεων του. Η μόνη πιθανότητα που υπάρχει είναι η λογιστική αναδιάρθρωση.

 Τα 30 Αργύρια των Τραπεζών

 Στην πράξη μας «σταυρώνουν» για τα Αργύρια του Ιούδα. Αυτός που πήρε τα χρήματα των λαών για να τα επενδύσει στο ‘μεγάλο κόλπο’ των επιχειρήσεων. Σήμερα είναι ο ίδιος που ζητάει πείσω τα χρήματα. Όποιος είχε την τύχη να δει το ντοκιμαντέρ «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ»  στο διαδίκτυο μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πριν από λίγο καιρό το Zeitgeist, πάλι στο διαδίκτυο, έφερε άλλη αναστάτωση. Η βάση όλων αυτών των πληροφοριών, που έχει τη δική της αξία, έρχεται να κλονίσει τις πατροπαράδοτες αντιλήψεις των κοινωνιών. Ο κόσμος περνάει τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται μέσα από ελλείμματα (οικονομικά & κοινωνικά), ζει σε μια εφιαλτική λογική που επέλεξαν να του περάσουν. Ο στόχος είναι να νιώσει την κοινωνική, πολιτική, οικονομική, θεσμική κατάρρευση και να περάσει ευκολότερα στη θρησκευτική / υπαρξιακή κατάρρευση.

Η υπαρξιακή κατάρρευση κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο και τον υποχρεώνει σε άνευ όρων παράδοση στους ηγέτες του. Αλλά την ίδια στιγμή του μεταφέρει μια ενοχή για όσα πίστευε και για όσα αγωνίστηκε στο παρελθόν. Το κοινωνικό πλαίσιο που δρα η ανθρωπότητα γκρεμίζεται μπροστά στη «δημιουργική λογιστική» των αριθμών. Στην πραγματικότητα η αξία της ανθρώπινης δραστηριότητας αξιολογείται μέσα από μια μηχανική αναπαραγωγή αριθμών, που ελάχιστα ανταποκρίνονται στο μέγεθος του ορυκτού πλούτου. Η οικονομική πολιτική και η συναλλαγματική επάρκεια, πέρα από την ελάχιστη σχέση που έχει με το σύνολο του ορυκτού πλούτου, έχει μια υπεραξία που είναι εικονική.

Οι Αλχημιστές … και η λογιστική απάτη

   Όπως αποκαλύφθηκε από πολλούς αναλυτές των οικονομικών, υπάρχουν τόσες λογιστικές αλχημείες γύρω από τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα των δραστηριοτήτων, που στην πράξη όλα κινούνται στον αέρα. Η ελλειμματική λογιστική καταλήγει να είναι άσπρα σημάδια σε μαύρο φόντο (έτσι φαίνονται στα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών) ή μαύρα σημάδια σε άσπρο χαρτί (έτσι φαίνονται στην εκτύπωση των χρεογράφων).

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί το Θείο Δράμα μέσα από το δικό της Γολγοθά, αφού οι μαθητευόμενοι μάγοι / ηγέτες μπήκαν στη λογιστική απαίτηση να ξεπληρώσουν τα 30 αργύρια των τραπεζών και δε φτάνει η κοινωνική εξαθλίωση των κοινωνιών, αλλά επιλέγουν να βαφτίσουν τις δανειακές τους αλχημείες πλούτο των λαών. Αν σκεφτεί κανείς την πορεία των αγορών χωρίς τις κοινωνίες, τότε καταλαβαίνει πως οι αγορές δεν υπάρχουν χωρίς την παρουσία του κόσμου.

Τώρα ο Χριστός σταυρώθηκε για την ανθρωπότητα, πήρε τις αμαρτίες του κόσμου πάνω του, οδηγήθηκε στη Θυσία για τη μια και μοναδική Αξία που λέγεται Άνθρωπος. Η βασική διαφορά ανάμεσα στον Άνθρωπο και την Υπεραξία των τραπεζών οδηγεί στη σύγχρονη παραφροσύνη. Ο πολιτισμός βασίστηκε στην αναζήτηση όλων των υπαρξιακών θεμάτων που έρχονται στην επικαιρότητα με την αναβίωση των Παθών του Ιησού Χριστού. Η κερδοσκοπία βασίστηκε πάνω στη λογιστική υπεραξία όλων των επιλογών του σύγχρονου δεσποτισμού. Μόνο που η δεύτερη καταστρέφει τον πρώτο και ξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η κοινωνία χάνει τον προσανατολισμό της και οι αξίες μπαίνουν στο περιθώριο. Όλα βασίζονται στη λογιστική απάτη.

Μέσα από τη Ανάσταση του Χριστού ψάχνουμε την Ανάσταση της Κοινωνίας και μέσα από την αναδιάρθρωση της απάτης, ψάχνουμε την Αναγέννηση του κόσμου μας. ΑΥΤΟΣ που σταυρώθηκε κι αναστήθηκε, χρεώθηκε τη σωτηρία της ανθρωπότητας. ΕΜΕΙΣ που επιλέξαμε να μπούμε στη λογική των διαχειριστών της εξουσίας πληρώνουμε τα ελλείμματα και είμαστε αντιπαραγωγικοί. Η λογική εξυπηρέτησης του χρέους μοιάζει με τις εξαγγελίες των πολιτικών μας.

1974        Κωνσταντίνος Καραμανλής :  Είμαστε σε στενωπό    

1981    Ανδρέας Παπανδρέου          :  Παραλάβαμε καμένη γη

1991    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης :  0 + 0  = 14%

1996   Κωνσταντίνος Σημίτης          :  Να πιάσουμε το στόχο να μπούμε στην ΟΝΕ

2004  Κωνσταντίνος Αλ. Καραμανλής:  Παίρνουμε δάνεια να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια 

2010  Γεώργιος Ανδρ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν….(Ανδρ. Λοβέρδος) δεν υπάρχει σάλιο

Η αξία των παραπάνω δηλώσεων φανερώνει ότι η Μ. Εβδομάδα της κοινωνίας κρατά πολλά χρόνια τώρα και όλος ο κόσμος περιμένει κάποιον ηγέτη που θα πάρει το κόστος της ανατροπής και τη ρήξης του παλιού σκηνικού. Η ανάσταση της κοινωνίας περνάει μέσα από τολμηρές επιλογές που αλλάζουν τους όρους του συστήματος προς όφελος της κοινωνίας. Το όραμα των ανθρώπων είναι η κοινωνία των πολιτών κι όχι η πολιτική των αγορών.

Καλή Ανάσταση.

ρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α ΔΡΟΓΙΔΗΣ                                                                                                                                    Επικοινωνία
 Διδάκτωρ Ιστορίας Παν/μίου Paris 1 Pantheon Sorbo                                                 Βασιλ. Ηρακλείου 26  54624  Θεσσαλονίκη 
          τ. Υπότροφος Unesco                                                                                      2310241502  φαξ  2310241514   κιν.  6973315622   
   Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης                                                  drogidis@otenet.gr  dr_dimitrios_a_drogidis@yahoo.gr
                                      http://dr-dimitrios-a-drogidis.blogspot.gr/  http://dimitriosdrogidis.webnode.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου