Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ισλαμικές Εξελίξεις

Ευρωπαϊκή Διπλωματία και Ισλαμικές Εξελίξεις (Αυριανή Μακεδονίας - Θράκης 20.3.2011)


Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα
Κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο σφυροκόπημα

Έ
τσι μόνο μπορεί κανείς αντιληφθεί τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, όταν ολόκληρη η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να παρέμβει στα τεκταινόμενα της Αφρικής και θέλει να στείλει στρατό. Μια καινούρια σταυροφορία για τη σωτηρία των αφρικανικών χωρών.
Οι «καλοί» υπερασπιστές των ισλαμικών δικαίων βρήκαν τρόπο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Την ίδια στιγμή που η τρόικα κατακτά οικονομικά την Ευρώπη, καλό θα ήταν να κινηθεί η πολεμική μηχανή κι επειδή αυτό το σπορ κοστίζει, ας συμμετέχουν και οι υπό οικονομική κατοχή χώρες. Πέρα από τις οικονομικές υποχρεώσεις θα ήταν σκόπιμο να στηρίξουμε την πολεμική επιχείρηση «πόλεμος». Η αφαίμαξη του μνημονίου δε θύμισε σε κανέναν πόσο στοιχίζει το στράτευμα στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο κλπ, τώρα θα στείλουμε ειρηνευτική δύναμη και στη Λιβύη.
Η λογική της ευρωπαϊκής διπλωματίας θέλει το Ισλάμ απέναντι σε όλη την Ευρώπη, γιατί αυτή έχει την αποστολή να σώσει τον κόσμο που δεν έχει λεφτά, αλλά έχει πετρέλαιο. Μόνο που η μισή ευρωπαϊκή ηγεσία θέλει την ευρωνατοϊκή επέμβαση, η άλλη μισή αρκείται στον οικονομικό περιφερειακό πόλεμο με τα γνωστά κράτη (Ελλάδα, Ιρλανδία κλπ).
Ποιος πληρώνει το βαρκάρη;
 Αν στείλουμε στρατεύματα μη ζητάτε τα ρέστα για το δημοσιονομικό έλλειμμα, γιατί δε μαζεύονται 50 δις με περικοπές και πολεμικές ιεραποστολές. Εδώ δεν υπάρχει λογική περικοπών, έχουμε συμμαχικές υποχρεώσεις, τότε το δημόσιο έλλειμμα θα καλυφθεί κι από τους καλούς μας συμμάχους. Έτσι λέει η κοινή λογική, αλλά και το ισλαμικό μένος απέναντι στους δυτικούς σταυροφόρους θα καλυφθεί κι αυτό από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Τα ελληνικά στρατεύματα θα υπερασπίσουν την ευρωπαϊκή υπερηφάνεια που μας διακατέχει από την περικοπή μισθών και συντάξεων για τα τοκοχρεολύσια της ευροστήριξης. Κι εμείς θα είμαστε επιχειρησιακά υπερήφανοι και οικονομικά φτωχότεροι για τα νατοϊκά σχέδια. Το ζήτημα είναι ποιος αντέχει την πολιτική λογική και για πόσο χρόνο ακόμη.
Η σουρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνουμε δεν έχει όρια, μετά την εθνική ταπείνωση με το μνημόνιο και την ταμπέλα που μας κώλυσαν οι δανειστές μας, θέλουν και τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας. Κανείς δεν ξέρει τι ζητούν πραγματικά από τις χώρες που υποτάχθηκαν στην ευεργετική τους παρουσία (χρήματα και θύματα). Μήπως η λογική του μνημονίου περιλαμβάνει και νέα θύματα πρόθυμα να εμπλακούν με αυταπάρνηση. Είναι κι αυτό μια παράμετρος πολύ επίκαιρη (ένεκα της 25ης Μαρτίου) που θα περάσει από το μυαλό όλων των κατοίκων της ταλαίπωρης χώρας.
 Ο φόρος της τρόικας και ο φόρος του αίματος
 Ο φόρος / τόκος του δανείου μας μειώθηκε κατά 1% και θα πληρώσουμε σε μεγαλύτερο χρόνο. Η υποχρέωση της Ελλάδας στο συμμαχικό παρόν (φόρος του αίματος) σε τι ποσοστό ανέρχεται; Το κόστος των οικογενειών που θα στείλουν τους φαντάρους τους απέναντι στον Καντάφι και τους ορκισμένους υπερασπιστές του – και για να λέμε τα πράγματα με το € τους – αυτοί παίρνουν 2000 €  την ημέρα!!! Και πριμ 12000 € !!!! για τη δολοφονία του αντιπάλου τους, ενώ ο έλληνας φαντάρος θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή χωρίς να ξέρει το γιατί.
Η συμμαχική διπλωματία πρέπει να δώσει πρώτα πειστικές απαντήσεις και μετά να διαπραγματευτούμε την όποια συμμετοχή της χώρας μας. Αλλά και πάλι πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά, διότι εκεί κάτω διπλωματία και θρησκεία μπλέκονται και παίρνουν άλλες διαστάσεις και κανείς δε θα σκεφτεί τη φιλοαραβική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 - 1984 (βλέπε χαμόγελα με Καντάφι και Αραφάτ) για να εξηγήσει τα ανεξήγητα.
Η πολιτική λογική μεταβάλλεται με βάση τις υποχρεώσεις της εποχής. Πόσο τίμια ή ενδοτική μπορεί να είναι μια εξωτερική πολιτική και πόσο αυθόρμητα πέφτουν τα χαμόγελα και οι σφαίρες της ελευθερίας.

 ρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α ΔΡΟΓΙΔΗΣ                                                                                                                                    Επικοινωνία
 Διδάκτωρ Ιστορίας Παν/μίου Paris 1 Pantheon Sorbo                                                 Βασιλ. Ηρακλείου 26  54624  Θεσσαλονίκη 
          τ. Υπότροφος Unesco                                                                                      2310241502  φαξ  2310241514   κιν.  6973315622   
   Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης                                                  drogidis@otenet.gr  dr_dimitrios_a_drogidis@yahoo.gr
                                      http://dr-dimitrios-a-drogidis.blogspot.gr/  http://dimitriosdrogidis.webnode.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου