Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

(2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σελ. 197 ISBN 978-960-12-1635-
Αυτό το βιβλίο ασχολείται με την επισκόπηση του πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. Είναι μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση του σύγχρονου πολιτισμού, ύστερα από την ερμηνεία του κ. Sammuel Hantington στο βιβλίο του «Η σύγκρουση των πολιτισμών». Εδώ επιχειρείται η διαχρονική παρουσίαση της ανθρωπότητας μέσα από τον τομέα του πολιτισμού και ταυτόχρονα μελετάται η στάση του ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία.
 Προσπαθεί να μας παρουσιάσει την πορεία της ανθρωπότητας μέσα από την ανάγκη της να επικοινωνήσει και να υπερβεί τα όρια που τίθενται κάθε φορά. Σ' αυτό το ταξίδι έχει πάντοτε σύμμαχο την τεχνολογία. Αυτό δεν της επιτρέπει πάντοτε να πετύχει το στόχο της, αλλά πολλές φορές την οδηγεί σε κατηγοριοποιήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από την εποχή των πολιτισμών - που έχουν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά - σε ένα ενιαίο πλαίσιο (μετά) πολιτισμού με πολλές απλουστεύσεις και επικίνδυνες  γενικεύσεις. Αυτός ο Μεταπολιτισμός είναι λιγότερο επικοινωνιακός και περισσότερο τεχνοκρατικός και λογιστικός, ενώ δεν εξυπηρετεί καθόλου τη βαθύτερη επικοινωνία των λαών, διευκολύνει απόλυτα την ομαδοποίηση για την κατανάλωση των πάσης φύσεως καταναλωτικών προϊόντων. Τέλος αναδεικνύονται οι διαφορές ανάμεσα στους πολιτισμούς και τον μεταπολιτισμό, αφού οι πρώτοι παράγουν Πρότυπα και ο τελευταίος παράγει Μοντέλα (αντίγραφα).

Πατήστε εδώ -> ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
http://universitystudiopress.gr/general/bookTitle.asp?tblCode=1635-07
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Συγγραφέας : Δ. Α. Δρογίδης, πρόλογος Ά. Παναγιωταρέα
Κατηγορία : ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Έτος έκδοσης : 2007
Διαστάσεις : 17*24
Αριθμός σελίδων : 198
ISBN : 978-960-12-1635-5
Τιμή : 13,00 €
Περιγραφή : Tο βιβλίο αυτό ασχολείται με την επισκόπηση του πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. Είναι μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση του σύγχρονου πολιτισμού, ύστερα από την ερμηνεία του κ. Sammuel Hantington στο βιβλίο του Η σύγκρουση των πολιτισμών. Εδώ επιχειρείται η διαχρονική παρουσίαση της ανθρωπότητας μέσα από τον τομέα του πολιτισμού και ταυτόχρονα μελετάται η στάση του ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία. Aναδεικνύονται οι διαφορές ανάμεσα στους πολιτισμούς και τον μεταπολιτισμό, αφού οι πρώτοι παράγουν πρότυπα, ενώ ο τελευταίος παράγει μοντέλα (αντίγραφα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου